underbart med sommar

Det är ju helt fantastiskt vad skönt det är med sommar, iaf så länge det är sol och värme. Och det kan vi inte klaga på dom senaste veckorna.
Anders har precis semestrat klart och alla fyra veckor har vi haft bra väder, nån enstaka mulen dag + regn så klart men övervägande kalasväder!

Det blev en vecka i Risbäck, vi var hela familjen Karlsson på plats... så det var full aktivitet hela veckan.
Mycke grillat och annat gott.
Agnes kusiner badade och fiskade i stort sett hela tiden, det är så mysigt att sitta och kolla på alla barn hur dom sysselsätter sig. Minsta kusinen är 2 år och älsta 14 år..där i mellan 6, 9 & 10 år, och dom är så duktiga på att ta hand om varandra & leka med varandra.

Dagen efter mitt tidigare inlägg så började Agnes att krypa mycket bättre & idag är hon en hejjare på att ta sig fram, och även tand nr 2 har tittat fram.

Idag har vi haft stockholmsfrämmande, Frida och lille Arvid har varit här på fm. Fast lille Arvid har blivit stora killen sen sist jag såg han... ytterligare ett tecken på att tiden går så fort.
Men det var jättekul att träffa dom, ska försöka att lägga in några bilder från dagen innom kort.
Nu ligger min lilla groda och sover i vagnen och jag sitter i soffan bredvid ute på altan & bloggar + bläddrar i tidningar i solen, helt underbart!
Detta är tupplur nr 3 för dagen, under nr 1 så städade jag inne, under nr 2 åt jag lunch, röjde på gården och klippte gräsmattan. Och tupplur nr 4 som är när hon somnar för natten så ska både jag och pappa måla pelare på altanen... lite kvällsterapi :)


agnes = 8 månader

Nu har Agnes hunnit bli 8 månader... de är inte sant vad tiden går fort.
Dagen efter att hon blivit 8 månader så tittade första tanden fram, som en vass liten syl på nedre raden :)
Ingen feber eller andra "tandsymptomer" har märkts än förutom om att hon verkligen myser när man drar med fingret på tandköttet ;)
Och hon är så nära att krypa.. hon står på alla fyra och drar fram ena knät, men lägger sig sedan ner på magen, men hon kan sakta men säkert åla sig fram. Våran duktiga lilla tjej!!!

Den 5 Juli (dagen innan 8 månader) var vi och vägde & mätte Agnes och resultaten blev 7175g och 66,5cm

Idag har vi åkt till Risbäck, kl:14.00 hoppade vi in i bilen och rullade till fjälls. Resan gick jättebra, Agnes sov 40 minuter av 4 timmar och var väldigt nöjd och glad resterande tid.
Hon somnade som den prinsessa hon är kl. 20.00, så i morgon ska vi ta och brottas med myggen.

God Natt

dagar med tropisk värmeUnderbart skönt att bada.


Nu har det varit några otroligt varma dagar, det är detta vi har längtat efter såå länge :)

Vi har myst på filten, lunchat på restaurang Vindhem, promenerat, BADAT mm...
Agnes älskar att bada, att plaska med vattnet är bland de roligast som finns och det är skönt att få svalka av sig när det är denna tropiska  värme.
I natt var det 29 grader i sovrummet, ett tag larmade till och med babyvakten att det var 30 grader, fy gick inte att vara där inne, så vi sov på nedervåningen...där var det riktigt skönt & Agnes sov som en stock, non stop hela natten... :) sömntuta som hon är!

Idag har vi även provat välling för första gången, tidigare har vi försökt att ge Agnes ersättning men det har varit stört omöjligt. Men idag blev det vällning och att pappa gav hon flaskan. Det mumsade hon i sig utan att knorra, känns jättebra att det fungerade så bra... med tankte på att tidigare har hon bara "tuggat" på flaskan med vatten i, som att det var den go´aste bitringen :oP
Så.. mer välling till tjejen!!