agnes 1 årAgnes = 1år
Detta år har gått så fort på sina håll men ända så har vi levt i en underbar bubbla. Alla steg i Agnes utvecklig från dag ett till idag har varit så fantastik att följa, och vi är så stolt över våran dotter.

Agnes är så stadig på benen så vi trodde att hon skulle börja gå innan hon fyllde ett år, men hon är en liten fegis som tar det säkra före det osäkra, så när vi lirkar ur fringret ur hennes hand så står hon upp men sätter sig sakta ner på huk.
Det var när hon var runt 10 månader som vi och alla runt omkring oss sa " men gud va stadigt hon går"... "hon kommer ju att gå snart" ... men 1 års dagen kom och tjejen är ännu stadigare, men fortfarande lika "feg" :o)
Så det blev inga steg på egen hand innan hon fyllde. (om man inte räknar 1 steg, vilket hon tog hemma hos Annica & Andreas 1 vecka innan 1 års dagen)

Hon pratar otroligt mycke, när hon leker eller bara kryper omkring runt fötterna på oss. Man skulle verkligen vilja veta vad hon säger.. för ibland låter det som en hel berättelse.
På förmiddagarna brukar hon sitta och leka och prata för sig själv länge länge & då är det så mysigt att sitta på sidan om och lyssna & kika på hur hon pillrar på sina saker :)

När hon leker eller grejjer med något så sitter hon ofta på huk, ser så gulligt ut :)hon måste vara väldigt stark i benen.
Jag ska se om jag hittar någon bild  när hon sitter på huk.

Något hon älskar, är att sitta i en klädhög och försöka få på sig plaggen, men strumpor & vantar är favoriten.. hon kan sitta hur länge som helst och försöka få på sig en strumpa. Och hon använder båda händerna när hon försöker trä på den *så duktig*
Min mamma säger att det var min favoritsyssla också, Jag satt tydligen i hallen med byrålådan öppen och provade kläder i timmar. :)

Och en mer pedantisk tjej får man leta efter... minsta lilla skräp hittar hon, vare sig det är på golvet, bordet, filten i soffan mm. så plockar hon upp det med sina smä söta nypor och visar mamma *gullunge*

Mamma, Pappa, mjaoo, titta, och mehh är de hon säger mest.

Detta är väl lite av status för tillfället

välkommen hjärtat!!Vilken lycka!!!!!

nu är det nära...Vi hade två otroligt härliga personer med oss under förlossningen,:barnmorskan Valborg även kallad "Valle" och sköterskan Maria Forsberg även kallad "Foppa" *ler*
Både jag och Anders var supernöjda med dom, dom var så samspelta och tilltalade oss båda lika mycket.
Medan jag hängde här på sängen så gissade "Valle" på att det skulle bli en tjej och "Foppa" trodde på en pojke.

dax att åka in..Denna bild är tagen precis på dagen för 1 år sedan, och jag kommer ihåg hela detta dygn från att jag klev upp 05.30 till att vi åkte in på förlossningen strax efter 23.00
Här ligger jag med värkar med 5 min mellanrum strax innan vi packade ihop & for.
Mamma hade precis varit förbi med en påse med: en banan, yoghurt och chokladbit för att ta med in på förlossningen ;) *energi* 
 

två veckor innan lilla agnes ville utJag hade en underbar graviditet, jag njöt verkligen från dag 1, jag mådde bra och tyckte verkligen att det var en underbar känsla och upplevelse att vara gravid. När det började närma sig så ville jag behålla min gravidmage men samtidigt som jag längtade tills våran bebis var i vår famn... (både äta kakan & ha kvar den)
Ringar och andra smycken kunde jag ha på mig hela vägen, även skor mm. ingen vätska som gjorde mig svullen el. dyl

En underbar graviditet & en otroligt smidig förlossning!,... och därefter en underbar go liten tjej  ;)

<3


full aktivitet...... det var oftast mest aktivitet på pyret på kvällarna, efter ca 19,00
Det var säkert pga av att jag jobbade så sena kvällar & varvade inte ner förrän efter ca 19-20.00
Så hon vaggades härligt på dagarna när det var full fart på mamma.

gravid v.35här är lilla pyret 35 veckor

ultraljud v 19
mina tårar rann så fort jag såg vårat lilla "pyre" på skärmen, glädjetårar som bara rann & rann ;)
det var två lyckliga föräldrar som lämnade sjukhuset med detta fotografi!


tredagars feber´n?...

Efter tredagars feber´n så ska det komma röda prickar på kroppen som ett brev på posten, men i måndagskväll gick febern ner på Agnes (efter tre dagar) och sedan dess har hon varit feber fri, men det har inte kommit några prickar.
Så undra vad det var för rackarns feber hon hade, hon hade ingen hosta eller snuva heller.
I onsdags var vi på babycafé i timrå tillsammans med andra mammor & barn, där våran kära bvc Kerstin alltid på plats mellan ca 13-15.00 , det är jättebra tillfälle för oss föräldrar att ställa frågor mm. hon har även vågen med sig för dom som vill passa på att väga dom små.
... så jag pratade med Kerstin om Agnes feber & sa att inga prickar hade dykt upp, & då sa hon att om det inte kommer några prickar innom närmsta dygnet och hon får feber igen så skulle vi ringa, för då tar dom urinprov.

Jag passade även på att väga våran underbara lilla tjej så här några dagar innan 1års dagen & vågen hamnade på 8,7kg :)
Snart får vi en kallelse för 1 års kontroll också, för undersökning, vägning, mätning, och vaccination.

Det är helt galet va stor våran lilla tjej har blivit,.... 1 ÅR!!! ...men det har varit det underbarste året i vårat liv!


hjälpsam tjej..

Agnes är en hjälpsam liten tjej ;)
hon vill gärna vara med där det händer, bland pappas verktyg när han grejar eller krypa efter dammsugaren när mamma dammsuger, plocka ur diskmaskinen så fort luckan öppnas, plocka ur sakerna i skötväskan utifall att någon behöver nåt av det, eller bjuder på sina uppluckrade smörgåsrån ... ;)

när hjälp behövs, så ställer jag upp;)Att plocka ur diskmaskinen är en favorit, vill man inte ha hjälp så får man passa på när lillfröken är i ett annat rum, annars kommer hon som en raket.

hjälper pappa med renovering...det går ju alltid fortare om man är två som jobbar, så här hjälper Agnes pappa att renovera det sista i badrummet.

mys med dinglis


en agnes i en docksänghon klättrar ofta och gärna upp och sätter sig i sin docksäng ;)

myspys m pappa...det är en otroligt kramig tjej vi har, hon är mycket generös med kramar & myser gärna!

alla barn har väl använt en hårborste eller ett hopprep som mic......här sjunger Agnes för fulla muggar (?)i en hårborste

kamma pappas hårmåste ju ta och kamma pappas hår, ser inte bra ut alls de här :)