utflykt på norra berget

Det belv utflykt till Norra berget två dagar i rad :)

..Igår hade vi sällskap av Christine & Elli och Johanna, Oliwer,Tindra & Adrian ...och idag var det Agnes kusiner + mostrar & morbror Mattias.
Det är ett enkelt, barnvänligt & härligt ställa att göra sig en utflykt till :)Här är Agnes & pappa på Norra förra året, (Agnes är 7 månader)
Glad Påsk!

Underbara fjäll, underbara stuga....

Det finns inget bättre ställe att vara på än i stugan, tänk om alla kunde få en "gnutta" av den energi man får av att vara där!!

Varje Påsk åker vi till våran stuga som liggen ett par mil ifrån Borgafjäll, det är hela tjocka familjen Karlssons som samlas som vanligt.
I år var påsken otroligt sen, så det var inte mycket snö kvar, vilket gjorde att det inte blev nå skidåkning varken längd eller slalom så vi tog lite skogspromenader och utfykter istället :)
...Men Anders trotsade snön och åkte skoter... genom en skog utan snö och vidare ut på sjön där isen inte gick ända in till stranden, ...Lekstuga JA :) två turer gjorde han och mungiporna gick upp till öronen :)

Vi har haft en underbar långhelg!!, här kommer lite bilder:


Pappa & Agnes, promenad på väg upp till majberget.


Agnes & mamma... nästan framme..


framme... lite grillning kanske? :)


sötaste Agnes kan själv!!


toppen att leka med kottar
utsikten från majberget!


varje år får barnen gå ut på äggjakt som mormor fixat


Agnes hittade till slut sitt ägg, med hjälp av sina kusiner :)


underbara Agnes!


Alla måltider förutom frukost åt vi ute.... LOVELY!!!!!!!!

Vi ville inte åka hem, men verkligheten kallade på oss.


motormässa

hotrodshow blir det när pappa planerar helgen :)

Förra helgen var det motormässa så förmiddagen spenderade vi på gärdehov.
Det var strålande väder så när vi kom hem vid lunchtid så började vi vårstäda ute på gården.
Lunch, kaffe och middag severades ute.


fika på stan m Jennifer

Idag tittade solen fram vid 10-tiden och vi kände doften av nybakat hos min bror så vi promenerade bort till honom för fika, vi satt ute i solen och Agnes & Alfred lekte med hink och spade i lera & snö :)

Och på em så åkte vi in till stan för att fika m Jennifer, tiden går fort & ibland går det alldeles för långt mellan gångerna vi ses.... men det är alltid lika roligt & trevligt!!
Tack för en härlig em :)

Här är Agnes på waynes coffee, och som Jennifer sa:
-det är bara dom tuffa som har solbrillor på sig inomhus :)agnes = 17 månader

Kom att tänka på att Agnes fyller två år i år, (självklar har jag varit medveten om de) ...men det känns stort att efter sommaren är 2års dagen nära!
När hon fyllde 1 år så fortsatte man iaf att prata månader, 11 mån, 1 år, 13 mån,14 mån osv.. vilket gör att det ändå är min lilla bebis :)
men efter 2 årsdagen känns det mer som att det är 2 år tills det blir ev 2,5 och sedan 3år.
ojojoj :)

Agnes är nu 17 månader och hon lär sig nya saker varje dag, tänkt va mycket det kan hända i en sån liten kropp.
Hon är väldigt duktig på att göra sig förstådd både med ord och sitt kroppsspråk. Men även en ruggit stark vilja har krypit fram, hon vet vad hon vill min lilla dam :oP
Som jag skrev tidigare så är det underbart att få föjla hennes utveckling.
Skulle vilja skriva allt hon kan mm... men vet inte vart jag ska börja...
...hon kan väldigt många ord, är väldigt duktig på att förstå & göra saker hon blir tillsagt att göra, äter bra, dansar, "sjunger", städa undan leksaker :) ,..det blir svårt att summera allt.
Hon sover fortfarande två gånger om dagen, fm & em ca 1 ½ tim varje sovning, sedan somnar hon 20.00 för natten och vaknar mellan 07.00-08.00 på morgonen.
12st tänder,
Leker väldigt bra själv på sitt rum, tycker om att leka i sitt minikök där hon lagar mat till mig som hon sedan kommer och matar mig med :)
Ser gärna på bolibompa när hon ska varva ner,
..att prova kläder, strumpor, mössor, skor mm är fortfarande en favorit..
Det känns som att jag bara skrapar på ytan med vad hon kan & gör pa dagarna.Kusin Alfred & Agnes


A i sitt prinsesstält

Agnes fick ett prinsesstält av mormor & morfar som används flitigt av både Agnes & katten Lukas :)


tusen tack mumme & moffa :)

times fly

Dagarna rullar på, och våra dagar är fulla med lek, bus, promenader, mys mm...
Att våren kommer med stormsteg gillar vi starkt, det är underbart med sol och värme som gör att man bara vill vara ute hela dagarna.
Förra veckan var Agnes sjuk, hennes hosta & snuva kom tillbaka + att hon fick feber, låg runt 39,5 grader i måndags. Men som tur var, blev det inget långdraget... men vi höll oss inne och lugn hela veckan.
Så denna vecka har vi varit mer utomhus än inomhus :) för att kompensera. Även lunch och fika har vi serverat oss själva ute, så himla skönt.

Att umgås med Agnes på dagarna är det absolut bästa som finns, och hennes ålder är underbar! Våran lilla minimänniska :oP
I Juni börjar hon på dagis och det känns jättejobbigt, jag tvivlar inte på att hon kommer att tycka om att vara där... men det är jag som har svårt att "släppa taget". Jag kommer att börja jobba i maj & då ska Anders vara hemma med Agnes i drygt en månad + sköta inskolningen på dagis och det tycker jag är superbra...men gahh... min lilla tjej ska inte vara med mamma & pappa på dagarna!! ...kommer dom att ha tid att sitta och kramas när hon vaknar efter sovningen?mm...
Ja, det blir säkert bra när den vardagen kommer... :)


Agnes på sitt rum förra veckan när hon var sjuk:


Det är ju bäst om man sitter i leksakslådan... eller?? :)

Här är hon 9 månader och trivdes redan då i leksakslådan