hosta, hosta & hosta

...när ska våran lilla tjej slippa denna hemska hosta??
Agnes har haft hosta sedan hon fyllde 1år, till en början var det bara på nätterna men sedan blev det även dagtid.
Det är en jobbig rethosta men man hör även att det är mycket slem som åker upp & ner.
Svaret vi får på bvc & av läkarna är att det är mycket vanligt att hostan håller i sig länge och att när dom är så här små så får dom ingen hostmedicin.
Drick mycket vatten, sov högt med huvudet, en hink med vatten i sovrummet så inte luften blir för torr nu när det är kallt ute (vi har en luftfuktare) ...några av många saker vi gör för att mildra hostan... men åter igen vill jag bara knäppa med fingrarna för att trolla bort den onda hostan!!

Förra veckan var så otroligt kall, riktigt bitande kyla. Det pendlade mellan -15  & -30grader.
Jag och Agnes var inte utanför dörrarna på hela veckan. Vi försökte kurera hosta & rinnsnuva med att hålla oss inne. 
Vi hade mysiga dagar med lek, bakning, mys i soffan, gemensam lunchsovning mm, men när man måste vara inne så börjar man smått att klättra på väggarna och det gäller även Agnes... hon blev överlycklig så fort nån kom och hälsade på oss :)
En kväll hade hon drygt 38 i feber innan hon somnade och på natten vaknade hon varm som ett element med 39,5 men kl:08.00 när vi vaknade var hon helt feberfri, måste ha varit tänderna som spökat. Hon har flera tänder som är på G, kindtänderna upp har kommit igenom tandköttet, 4.e tanden nere tittar fram och i övrigt är tandköttet som en puckelpist.
Även helgen spenderade vi innanför dessa väggar, ett undantag var i fredags kom jag på för då åkte vi till brosan/morbror M för att äta, det var mamma som lagade maten men vi samlades och åt tillsammans hos M. En mysig och trevlig kväll med familjen.

Hostan är kvar men lilldamen är mycket piggare så denna vecka har vi lite äventyr inplanerade. Igår blev det birsta men Johanna & Oliwer och idag har vi haft en heldag med mormor.




En fortsatt trevlig vecka till alla!!
 

Kommentarer
Postat av: lina

Lider verkligen med er angående hostandet! Bastian hade ju hosta från det att han började på dagis tills bara för någon dag sedan. Men han har ju fått 3 olika mediciner utskrivna mot den :-S dels lepheton och bricanyl mot rethostan(falskkrupp) men också molipect för slemmig hosta. Molipect fick dessutom Bastians yngre kusin, Sigge(mayas son) mot sin hosta. Medicin mot slemhosta finns även receptfritt på apoteket från 1år. Jobbigt när dom aldrig får bli friska. Hoppas dock att det vänder snart för er.

2011-02-27 @ 00:18:14
URL: http://linajohannalof.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Tack! :)

Dom ville inte skriva ut någon hostmedicin till Agnes pga åldern (det är fascinerande hur olika alla läkare jobbar) ..men däremot så skrev dom ut en allergimedicin Ventoline som skulle vara luftrörsvidgande och underlätta hostan, men det kändes bara konstigt att ge hon så jag köpte Quilla Simplex slemlösande på apoteket och nu är hostan mycket mycket bättre peppar peppar :)

2011-02-28 @ 22:12:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback