babysång på förmiddán

I morse "masade" vi oss ur sängen 08.30, de var två trötta tjejer som klev upp för att hinna göra sig klar till babysången som började 09.30 ... det blev en promenad med raska steg dit för som vanligt spelade vi på dom sista minutrarna innan vi kom iväg :)
Vi var en jättestor grupp idag med många mammor & barn + en pappa faktiskt, det är en ny termin så det är många nya i gruppen. Agnes är bland dom älsta, det är så roligt att se att hon börjar lära sig alla rörelser till sångerna, men när det blev "tråkiga" låtar så knatade hon ut i köket för att kolla med köksan hur de gick med fikat :) så sista låtarna var hon med henne för att duka fram till oss andra :)

Efter Agnes fm. sovning så blev det lite pulkaåkning hos morbror Mattias och kusinerna, solen var framme & det var -1 grad ute, toppenväder om det inte hade börjat blåsa.
Vi hann även med en tripp på birsta city & barnenshus för shopping åt både mig & Agnes, nu sover hon sött och jag ska ta mig lite fika :)

Trevlig kväll!!

så här sover man som bäst



När man går in och tittar till Agnes på kvällarna så kan man hitta henne lite hur som helst & var som helst i sängen, den här ställningen är en favorit tror jag :)

I dag blev det en lekdag på kyrkis



Idag har vi varit tillsammans med Camilla & Jamie och Jenny & Tilda.
Vi samlades kl 10.00 här oss oss, sedan tog vi en promenad i kylan ner till kyrkans lokaler i ljustadalens centrum. Mellan kl: 10-14.00 så har dom nåt som heter "stor & liten" där det är lek, fika & ,sångstund för både stora och små barn.
Jag träffade även min "fröken" som jag hade när jag var liten & gick på kyrkis, lite kul att även Agnes har samma fröken.
12.30 hade vi hunnit med allt... lekt, fått lunch i magen & varit med på sångstunden.. men så var alla tre jättetrött också.
Jag hann inte mer än lägga ner Agnes i vagnen så hade hon somnat :) , normalt brukar Agnes sova två gånger på en dag (fm & em) Men idag fick hon vara vaken till efter lunch med hopp om att det skulle bli en lite längre sovning, och de gick bra, hon sov  2tim & 40 min vilket känns godkänt.

Alla tre troll sov så gott på vägen hem, och vi hann gå in och fika & svallra lite innan dom började vakna.

Tack för en härlig dag!

 


agnes hemma hos mormor & morfar



Vi fick ett mail med lite bilder på våran lilla groda av morfar, som han har knäppt när vi har hälsat på. Agnes älskar som sagt att ta på & av kläder.. och mössa, vantar & skor är favoriterna.
Här är der mormors mössa som åker på & av :)


dagens namn: Agnes!!

21 Januari = Agnes namnsdag!!

Igår hade Agnes namnsdag och de firades hos mormor, vi blev ditbjuden på lunch så vi besämde oss för att ta en promenad ner. Men trevligt nog så kom mormor & moster Annica upp till oss för att göra oss  sällskap ner, ... efter några steg av promenaden så somnade Agnes så vi förlängde våran prommis lite för att få röra på oss lite mer.
Det blev en mysig dag hos mormor, med god lunch,bus, lek och pyssel. När det var dax för Agnes att sova em sovningen så traskade vi hemöver. Det var ju fredag så vi började med maten direkt för att hinna med lite fredagsmys när pappa kom hem.

När Agnes höll på att nattas så kom Johanna med presenter till Agnes det var två stycken superfina tröjer till lilldamen, varav en av dom var en partyklänning *supertuff* ..tack snälla!!!

Idag blir det en tur till birsta, snickra lite i sovrummet nere, städa & sedan middag hos mormor & morfar.


agnes 14 månader



Våran pussgurka är 14 månader.

kolla en till gla´fis ;)


kan de vara magsjuka i alla fall??...

Samma kväll som jag skrev förra inlägget, så bestämde vi oss för att gå och lägga oss hyggligt tidigt utifall att Agnes skulle vakna under natten. Så runt 23.30 la vi över Agnes till oss & kröp ner bredvid, jag hann inte äns somna innan Agnes hostar & hulkar till lite, först kommer det lite slem precis som natten innan, men sekundern efter så kräks hon kaskader i sängen & vi får börja sanera säng och en nerkräkt Agnes.
När allt var klart så är Agnes jättetrött och somnar om ganska snabbt och får sova resten av natten.
På morgonen känner vi oss fortfarande kluven om vad det är som är fel, dagtid äter hon och allt är bra men kräks på nätterna? tydligen så kräktes Anders när han var liten pga vällingen och kunde bara äta havre must välling, ...kunde de va de? Så när Agnes vaknade fick hon ingen välling utan bara en yoghurt, men eftersom att hon verkade må så bra fick hon gröt till lunch & ett mellanmål lite senare, hon sov som vanligt och var pigg & glad.
Mormor kom förbi så vi promenerade tillsammans med henne ner till henne, där vi lekte & sov em. sovningen, när hon vaknade värmde jag middags maten, men hon skakade på huvudet och kort därefter kräktes hon rakt över bordet två jättekaskader!!?! ..nu kom magsjuketankarna tillbaka.
Jag ringde till sjukhusrådgivningen & dom misstänkte också magsjuka, men de dom tyckte var konstigt var att hon hade haft både lösa & hårda bajsblöjor, men rekomenderade oss att bara ge hon vatten och vätskeersättning under kvällen och om hon inte kräktes mer under natten återgå till vanlig kost men små små doser. Det var väl det som var felet innan kanske, jag tyckte att hon mådde så bra & ville så gärna att hon skulle äta och eftersom att hon åt med god aptit så matade jag på, magen fick aldrig vila efter dom tidigare kräkningarna....

Hon har inte kräkts nå mer och vi har sakta men säkert ökat matportionerna.
Så troligtvis var det magsjuka i alla fall, men vi har ju varigt så många runt omkring Agnes,.. mormor, morfar, morbror Ante och vi såklart.. men ingen av oss har blivit dålig. *peppar peppar*
Eller så var det slemmet som skulle upp efter den långvariga hostan, men att hon fick så mycket mat på en tom mage gjorde att hon kräktes mer... den borde kanske fått vila direkt efter första nattens kräkningar.... jaa, vem vet?!?

Ikväll fick hon välling innan hon somnade, men vi har bytt ut havrevällingen mot majsvälling som ska vara mer matig och skonsam.


kräktes slem

I natt runt 03- tiden vaknade vi av att Agnes kräktes, magsjuka var det första vi tänkte, men hon kräktes bara slem. Vi flyttade över henne till våran säng med hopp om att hon skulle somna om, men hon låg & bökade en halvtimme & sedan kräktes hon igen. Även denna gång bara slem.
Hon var helt slut efter varje gång hon kräkts, grinade  och ville bara lägga sig ner på kudden igen för att sova. Agnes somnade till en stund men sedan kräktes hon igen & så höll det på hela natten.
Först på morgonkvisten sov hon en lite längre stund innan det var dax igen ( ca 45-60min)
09.00 klev vi upp, för pappa hade ringt bvc men där var alla sjuka så vi fick en tid hos doktorn istället 10.30.
Vällingen ratade hon, men var ändå väldigt pigg tyckte jag... i bilen på väg till VC (precis när jag svängt av motorvägen) så tittar hon så bekymmrat på mig & kräks massor alldeles efter. Stackars våran lilla groda.
Allt lät fint när doktorn lyssnade på hon, men vi skulle även ta sänka för att se att hon inte hade någon infektion i kroppen.... det var lååååång kö till LAB och ingen prio för en 1 åring, så två timmar senare är vi på väg hem igen (sänkan visade inget), med en enormt trött tjej som somnade i bilen på vägen hem.
När hon vaknade åt hon gröt, drack vatten & en yoghurt lite senare och det fick hon behålla, så vi hoppas & tror inte att de var magsjuka utan att det är slem som hon har svalt, efter att ha haft hosta en längre tid på nätterna. Det är ju bra att det kommer upp, men man skulle bara vilja trolla bort det istället.
Hon fick en astmamedicin (Ventoline) som är luftrörsvidgande, den ger vi henne innan hon ska sova för att lindra hostan.

Nu ligger våran lillfis och sover och vi hoppas att hon får sova ostört hela natten!!

agnes dopprisma



Idag har vi varit på familjegudstjänst i sköns kyrka, för att hämta Agnes dopprisma.
Alla som döper sig i sköns församling får en prisma med sitt namn & dopdatum ingraverat, en mysig tradition tycker jag. Hela kyrkan var fullsatt & det var blandade åldrar men många barnfamiljer såklart.
Själva gudstjänsten var ganska kort (anpassad för alla barn) och när den var slut gick alla till församlingsgården för där var det julgransplundring.
Dom serverade kaffe, tårta, kakor, korv m bröd mm..., dans runt julgranen och godispåsar till barnen.
Morfar, farfar och farmor var också med för att se när Agnes hämtade sin prisma :)
Mormor hade också velat följa med men hon jobbade tyvärr :(

Och när vi kom hem blev det snöskottning & pulkaåkning.

tand nr: 7


Tand nr 7 tittade fram på nedre raden, bredvid dom två smågryna som kom först ;)
Denna tand kikade fram genom tandköttet en veckan innan jul & är helt framme nu.. det var en snabb rackare!
...men anar att det är ytterligare en på väg, för nu dregglar lillgummsan mycket igen.

agnes softar i sin fåtölj



Agnes fick en fåtölj i julklapp & den använder hon flitigt :) ,här sitter hon och provar sin mössa och kollar på bolibompa.

Gott Nytt År!!!!



Önskar Agnes m fam :)

nyårs stassen!


två sötisar som firar nyår tillsammans



Tilda & Agnes på Ny År!!
två tjejer som älskar att busa tillsammans.

våran julgran i år



Helgen andra advent for vi ut på jakt efter den perfekta julgranen, på tredje butiken 5 minuter innan dom stängde hittade vi den :) .....trodde vi ja.
Den fick stå i garget i en hink vatten från fredagkväll till söndag då vi tog in & klädde den... medans vi trädde på kulorna så rasade de barr av den & på måndag fick vi "knoster" för det bara fortsatte att rasa barr...
Så på tisdag åkte den ut!
hmmm... andra advent & vi hade både tagit in, klätt, klätt av & kastat ut granen ... snabba ryck!
tredje advent, kopplade vi på släpvagnen igen för att återigen leta den perfekta granen, efter några turer både på lördag & söndag hittade vi den till slut *lycka*
Och barren satt där dom skulle :)

julafton 2010


Julafton 2010, Agnes andra Jul.

Vi hade en härlig dag, som startade med en liten sovmorgon till strax före 9.00, sedan hittade Agnes sin julstrumpa & det blev lite paketöppning för oss alla tre runt granen.
ca 10.30 for vi till farmor & farfar, där det blev gröt & en liten tjuvstart på julmaten + paketöppning & lek.

Lagomt till Kalle åkte vi till mormor & morfar, ..dax för Agnes att sova lite & vi andra drack glögg & kollade på Kalle såklart :) när lillfisen vaknat så åkte vi alla tillsammans upp till morbror Mattias där hela tjocka familjen Karlsson skulle fira Jul =)
Massa god mat,choklad, glögg mm & tomtebesök. Vi trodde ju faktiskt att Agnes skulle bli lite rädd för tomten, men icke. Hon var väldigt nyfiken på tomten när han delade ut paketen och följde efter honom när han gick ut till hallen för att åka.

kl: 20.00 somnade Agnes som en stock, hon såg pumsig ut redan 19.00 men höll ut till 20.
Vi hade en mysig dag, många stopp & turer men det var inget som gjorde något!

Här kommer lite bilder från Julafton..

agnes hittade paket i sin julstrumpa


lycka på julaftonsmorgon :)


liten öppnar paket


god jul farfar :)



bus med farfar på julafton

hela familjen...


isprinsessa..


...våran lilla isprinsessa


mormor & agnes spanar i fönstret efter tomten...


agnes & mamma



Full fokus på tomten, medan han delade ut paket.

agnes & tomten



Agnes var inte alls rädd för tomten, men väldigt nyfiken på han :)
& många paket kom han med.

åhh... skrållan ;)



Skrållan i prinsessversion, Agnes skrattar varje gång hon pratar.. hihi