hostan är på bättringsvägen...

*peppar peppar* men det känns som att hostan håller på att ge med sig, för ca 1 vecka sedan så blev vi tipsad om receptfria Quilla Simplex som ska vara slemlösande. Agnes har fått en dos innan nattning varje kväll och det känns som att det går åt rätt håll, nu när hon hostar så "släpper slemmet" och hon får upp det i munnen. Mycket äckligt men SÅ bra att det kommer upp!!

@gnes



@gnes min lilla "hacker" :)

Favoriten är fortfarande "babaa"/babblarna. www.babblarna.se

hosta, hosta & hosta

...när ska våran lilla tjej slippa denna hemska hosta??
Agnes har haft hosta sedan hon fyllde 1år, till en början var det bara på nätterna men sedan blev det även dagtid.
Det är en jobbig rethosta men man hör även att det är mycket slem som åker upp & ner.
Svaret vi får på bvc & av läkarna är att det är mycket vanligt att hostan håller i sig länge och att när dom är så här små så får dom ingen hostmedicin.
Drick mycket vatten, sov högt med huvudet, en hink med vatten i sovrummet så inte luften blir för torr nu när det är kallt ute (vi har en luftfuktare) ...några av många saker vi gör för att mildra hostan... men åter igen vill jag bara knäppa med fingrarna för att trolla bort den onda hostan!!

Förra veckan var så otroligt kall, riktigt bitande kyla. Det pendlade mellan -15  & -30grader.
Jag och Agnes var inte utanför dörrarna på hela veckan. Vi försökte kurera hosta & rinnsnuva med att hålla oss inne. 
Vi hade mysiga dagar med lek, bakning, mys i soffan, gemensam lunchsovning mm, men när man måste vara inne så börjar man smått att klättra på väggarna och det gäller även Agnes... hon blev överlycklig så fort nån kom och hälsade på oss :)
En kväll hade hon drygt 38 i feber innan hon somnade och på natten vaknade hon varm som ett element med 39,5 men kl:08.00 när vi vaknade var hon helt feberfri, måste ha varit tänderna som spökat. Hon har flera tänder som är på G, kindtänderna upp har kommit igenom tandköttet, 4.e tanden nere tittar fram och i övrigt är tandköttet som en puckelpist.
Även helgen spenderade vi innanför dessa väggar, ett undantag var i fredags kom jag på för då åkte vi till brosan/morbror M för att äta, det var mamma som lagade maten men vi samlades och åt tillsammans hos M. En mysig och trevlig kväll med familjen.

Hostan är kvar men lilldamen är mycket piggare så denna vecka har vi lite äventyr inplanerade. Igår blev det birsta men Johanna & Oliwer och idag har vi haft en heldag med mormor.




En fortsatt trevlig vecka till alla!!
 

en dagstur till hassela



I Lördags åkte vi till Hassela för lite pulkaåkning och friskluft :)
Det hade inte kunnat bli bättre väder, solen sken och graderna låg runt 0:an ...underbart.

Vi åkte dit tillsammans med Jenny, Patrik & Tilda och vi hade en toppendag.
Direkt när vi kom fram blev vi bjuden på fika av Tildas mormor, som har deras husvagn där. *tusen tack*
Sedan tog vi en promenad med pulkorna från campingomr. upp till skidbacken, det var jättemycket folk i rörelse och det fikades överallt, i snödrivorna, uteserveringen och många stod & solade efter husväggarna :)
Vi tog en lunch/middag inne på restaurangen innan vi åkte hemöver, Agnes sov både under resan dit och hem.

På kvällskvisten kom Tilda m fam. till oss för att kolla på schlagern.
Småtrollen hann med lite lek och bad innan det blev dax för sovning, Agnes och Tilda är bara för söta tillsammans :)
Vi vuxna slappade och svallrade lite i soffan under schlagerfestivalen.

En toppendag!

15 månader

I söndags blev Agnes 15 månader, våran stortjej! :)

Det händer mycket nu i utvecklingen, jag kommer på mig själv flera gånger om dagen att jag säger till Agnes
-´du är så klok, du är så klok!! ..
...och dom är ju det, hon förstår ju allt man säger och klarar ju av så otroligt mycket.
Det är en helt underbar ålder!
Under hela Agnes uppväxt så har jag & Anders sagt till varandra att: -det här måste vara den bästa åldern. och nån vecka/månad senare ... -det här måste juh vara den bästa åldern/tiden.
Hela vägen har sin tjusning, det är underbart att få följa hennes utveckling.

Idag var vi till bvc för att väga och mäta Agnes, resultatet blev: 9050g och 75,5cm lång
En liten tjej som följer sin kurva mycket bra :)

en vecka full med lek, bus och mys...

Den här veckan har vi hunnit med en hel del både nytta och nöjen.
Morbror Mattias kom förbi och fikade med oss i måndags och då blev det mycke snack om renovering, han hade startat ett projekt i deras vardagsrum så när han hade åkt kände jag mig så inspirerad att dra igång nåt nytt här hemma (utöver allt annat vi håller på med) :) Så jag bestämde mig för att måla våra fönster i köket... och 45min efter att brorsan åkt stod jag och maskerade för fullt. Nu är det nästan kart, nya krukor & blommor är inhandlade idag och gardiner ska jag och Agnes åka & handla imorgon.

Anders har jobbat på i sovrummet nere och det börjar ta sig, tapeter & nytt tak är på plats, det är listat och klart runt golv, tak, fönster och möblerna är snart i sin ordning. Det känns som en bonus att få dessa rum, vi har ju bott här i tre år nu & inte direkt saknat utrymme, men det känns även otroligt skönt att dom snart är klara. ("dom" = ett sovrum & ett hobbyrum/ateljé)

I tisdags kom det kusiner på besök... på fm var morbror Mattias, Alfred & Ablin här. Och på em. kom farmor & farfar med kusin Måns. Fika & lek hela dagen.
Jag tycker att det är helt underbart att bo nära familjen! :)

I Onsdags var vi på "lekdejt" med Christine & Elli hemma hos Camilla & Jamie. Det skiljer nån månad och veckor mellan dessa små troll. Det blev go´fika för oss mammor och lek & lunch för dom små. Agnes somnade i bilen på vägen hem, när vi kom hem så la jag över hon i vagnen och det blev fortsatt sovning ute på altanen.
Medans Agnes sov så kom Jenny.L och hälsade på, min barndomskompis som bor i gbg men är på besök i Sundsvall :) ...det blev fika & skvaller tills lillfisen vaknade för då sadlade vi om till lek :)

Och idag har vi varit på babysång i vanlig ordning, sedan shopping på birsta & avslutade dagen med kalas hos mormor, som fyller år idag!!! hipp hipp hurra för dig på din dag!

Här kommer det lite bilder från veckan..


Lek & bus med Jenny :)


Alfred kör rally med Agnes i hennes rosa cadillac... sötungar!


Bilder från lekdejten hos Camilla & Jamie.
Elli, Jamie & Agnes.
Det var inte det lättaste att knäppa kort på alla tre, så vi mutade dom med kex det är därför alla sitter med händerna i munnen :)



Agnes fick den här fåtöljen i julklapp av mormor & morfar och den används dagligen.
Hon tycker verkligen om att sitta i den, det klättras upp & ner 100 gånger om dagen.
Och ofta innan hon ska sova så tar hon sin "goss" & tutte och kryper upp i stolen för att se lite på bolibompa. Ett jättebra sätt att varva ner lite innan de ska sovas.

Imorgon är det fredag & sedan har vi en hel helg att se fram emot :)

kul med hus

Jag skriver ju mest om Agnes, vad vi gör på dagarna och vad som händer i hennes utveckling, men ca två år innan hon föddes så köpte vi ett hus, vi hade letat länge och väl innan vi fann detta hus som vi faktiskt ville bo i. Det är mycket att tänkta på medans man letar, vart?, läget?, ytor?, dagis?, skolor?, pris?... hur mycket är man berädd att göra i renoveringväg? mm...
Vi var båda överens om att vi ville forma mycket själva för att få det som vi önskar.
När detta hus kom upp på tapeten så gick det ganska fort från att vi var på visning till att Vi var dom som fick köpa huset! Det kändes stort!
-Äntligen skulle vi bli husägare!
Men vi visste även att vi hade Otroligt mycket jobb framför oss med renovering, det var som att vrida tillbaka klockan till 70-talet när man klev in här. 

Vi har kommit en bra bit på vägen.. men har fortfarande några stora & tunga renoveringsområden framför oss.
Vi har rivit ut HELA nedervåningen och börjar se ljuset i tunneln där (varje plan är 108kvadratmeter), dränering runtom, inglasad altan på baksidan, badrum, tvättstuga mm är sånt vi har hunnit med & är klar med.
Men spöna om fasaden, bygga altan på framsidan, nytt kök & bygga ut garaget är några saker vi har framför oss.

Agnes är ju uppväxt under renovering, så jag tänkte börja flika in lite om hur det går, just för tillfället går spikpistolen varm på nedervåningen och Agnes sover som en stock i rummet precis ovanför :) Buller, sågning mm sover hon till utan problem! Hon vaggades ju redan i magen till dessa ljud :)




Lite bilder från våran nedervåning.

ny outfit på bloggen

Ni som har varit in på min sida tidigare, ser kanske att bloggsidan har tagit på sig en ny kostym :) Och det Tackar jag Johanna Nordlander för!!!, ett stort TACK för ett jättefint jobb, jag är supernöjd!
Jag vill även säga att vi stormtrivdes i den tidigare kostymen, men med snack om vårkollektioner så drog vi också på en :)

Kika gärna in på Johannas blogg, där ni kan följa hennes familj med tre söta små trollungar! :)
www.mamabloggen.net


me & i


 Bilderna är hämtade från: meandi.se


Shopping shopping!!

Vi fick en inbjudan till me & i -träff idag, för att få en visning av vårkollektionen & chansen att shoppa loss till barn och oss själva. Det fanns både kläder för mammor & barn.
Igår kväll satt jag och kikade igenom kollektionen på nätet för att förspana lite. Kännde inte då att det var speciellt mycke jag fastnade för, så de blir billigt tänkte jag.
Men när man väl var på plats & man gick runt och kände på alla plagg så ville jag köpa allt!!, det var ett otroligt mjuk och skön textil i alla plaggen och allt såg så mycket roligare ut "live"
Inbjudan till träffen fick vi av en mamma som vi går på babysång med, och bor på gatan intill våran, så det kändes kul att träffa lite nya människor som bor i området. Jag & Agnes gick dit tillsammans med våra grannar mittemot :)
Plaggen ovan blev dagens shopping för oss, mössan med folkabilen på köptes både i Agnes & pappas storlek, så att dom kan matcha varandra, sedan klänning och mössa i samma tyg till Agnes.

Tack för inbjudan & en trevlig visning!!