kan de vara magsjuka i alla fall??...

Samma kväll som jag skrev förra inlägget, så bestämde vi oss för att gå och lägga oss hyggligt tidigt utifall att Agnes skulle vakna under natten. Så runt 23.30 la vi över Agnes till oss & kröp ner bredvid, jag hann inte äns somna innan Agnes hostar & hulkar till lite, först kommer det lite slem precis som natten innan, men sekundern efter så kräks hon kaskader i sängen & vi får börja sanera säng och en nerkräkt Agnes.
När allt var klart så är Agnes jättetrött och somnar om ganska snabbt och får sova resten av natten.
På morgonen känner vi oss fortfarande kluven om vad det är som är fel, dagtid äter hon och allt är bra men kräks på nätterna? tydligen så kräktes Anders när han var liten pga vällingen och kunde bara äta havre must välling, ...kunde de va de? Så när Agnes vaknade fick hon ingen välling utan bara en yoghurt, men eftersom att hon verkade må så bra fick hon gröt till lunch & ett mellanmål lite senare, hon sov som vanligt och var pigg & glad.
Mormor kom förbi så vi promenerade tillsammans med henne ner till henne, där vi lekte & sov em. sovningen, när hon vaknade värmde jag middags maten, men hon skakade på huvudet och kort därefter kräktes hon rakt över bordet två jättekaskader!!?! ..nu kom magsjuketankarna tillbaka.
Jag ringde till sjukhusrådgivningen & dom misstänkte också magsjuka, men de dom tyckte var konstigt var att hon hade haft både lösa & hårda bajsblöjor, men rekomenderade oss att bara ge hon vatten och vätskeersättning under kvällen och om hon inte kräktes mer under natten återgå till vanlig kost men små små doser. Det var väl det som var felet innan kanske, jag tyckte att hon mådde så bra & ville så gärna att hon skulle äta och eftersom att hon åt med god aptit så matade jag på, magen fick aldrig vila efter dom tidigare kräkningarna....

Hon har inte kräkts nå mer och vi har sakta men säkert ökat matportionerna.
Så troligtvis var det magsjuka i alla fall, men vi har ju varigt så många runt omkring Agnes,.. mormor, morfar, morbror Ante och vi såklart.. men ingen av oss har blivit dålig. *peppar peppar*
Eller så var det slemmet som skulle upp efter den långvariga hostan, men att hon fick så mycket mat på en tom mage gjorde att hon kräktes mer... den borde kanske fått vila direkt efter första nattens kräkningar.... jaa, vem vet?!?

Ikväll fick hon välling innan hon somnade, men vi har bytt ut havrevällingen mot majsvälling som ska vara mer matig och skonsam.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback